Tuesday , August 16 2022

Сотир Цацаров хвърли бомба пред Слави: Ще има още обвинени висши политици! – БЛИЦ[ad_1]

Главният прокурор не е безконтролен. За него се носят всякакви легенди, както и за статута му. Статутът на главния прокурор е контролиран от парламента. Няма нито едно действие на прокуратурата, което да не подлежи на нечии контрол. Това заяви в студиото на "Шоуто на Слави" обвинител номер 1 – главният прокурор Сотир Цацаров.

"Всеки прокурор може да ми повдигне обвинение. Това не ми изглежда логично, точно поради тази причина, според мен е добре да се работи за механизъм, който да доведе до създаването на независим работещ начин за повдигане на обвинение към който и да е от тримата големи. Това касае както мен, така и двамата ми колеги председатели на върховни съдилища. в момента има такъв механизъм, но няма необходимите гаранции в него "добави той.

"По време на моя мандат са обвинени министри, заместник министри и други фигури от политическия живот. Не мисля, че мандатът трябва да се мери по това колко фигури са били обвинени, а за колко от тях обвинението е издържало в съда" каза Цацаров .

"Има обвинени висши политици, ще има и още обвинени висши политици", заяви той и добави:"Главният прокурор не е главният войн ".

Слави Трифонов поде: "Бях много емоционален като ви избраха за главен прокурор, защото мислех, че ще дойде човек, който ще ги смачка."

"Ще ви цитирам човек, който може би е спорен като личност, но като юрист е брилянтен. Никола Филчев казва, че когато корупцията е държавна политика, никакво правосъдие не може да я спре" заяви обвинител номер 1 и добави: "За да може прокуратурата да прави годни разследвания, трябва да й бъдат представяни точни и ясни оперативни данни от МВР и ДАНС. Прокуратурата не разкрива престъпление, а съставя обвинение. Третият елемент е съдът. Затова ви казвам, че това, което ми казвате, не зависи само от мен, а от всички ", заяви той.

"Условията в които Десислава Иванчева пребивава в следствения арест и в затвора в Сливен не се различават от условията при които пребивава всеки един подсъдим човек в България. Разследването срещу" Джи Пи Груп "е в начална фаза и разследването няма да се изчерпа с тези двама обвиняеми. Г-н Трифонов, ние не вкарваме никого в ареста "каза Цацаров и добави:" Няма основание Иванчева да е привилигирована пред другите. Белезниците на краката са излишна мярка при Иванчева и тя не заслужава такова поведение ". заяви Цацаров.

Слави пък се застъпи за бившата кметица на "Младост" заявявайки че според него не може Иванчева да стои така окована в затвора за разлика от обвинените от "Джи Пи Груп". Цацаров обаче отсече, че просто Иванчева еретирана като всички останали, на които би им било повдигнато такова обвинение.

БЛИЦ припомня, че вчера в предаването гостува премиера Бойко Борисов, а Слави му зададе различни въпроси, изпратени му от зрителите на предаването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

[ad_2]
Source link